Ryba po grecku

  • wyświetlono: 519 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Lekko, zdrowo i smacznie. Danie można podawać na ciepło i na zimno.

AnetaJ
  • 1min
  • Łatwy

Składniki

0,5 kg filetów dowolnej ryby
70g koncentratu pomidorowego
2 średnie cebule
2 średnie marchewki
1 mała pietruszka
Kawałek selera
1 kostka rosołu z kury
Sól, pieprz
Sok z cytryny
Olej

Sposób przygotowania przepisu:

Ryba po grecku

  • 1. Kostkę rosołową rozpuszczamy i do gotującego się bulionu wrzucamy filety. Po 20minutach odcedzamy i odkładamy na półmisku. Marchew, pietruszkę, seler ścieramy na grubej tarce, a cebulę drobno siekamy. Wszystko dusimy na małym ogniu. Do miękkich jarzyn dodajemy rozmieszany z wodą koncentrat i dusimy około 15minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gorącym sosem zalewamy rybę (ciepłą rybę – jeśli danie będzie podane jako obiad, lub zimną rybę - jeśli podamy ją na przykład jako przystawkę). Przed podaniem polewamy sokiem z cytryny.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rybawłoszczyznaw kilka chwilselerkoncentrat pomidorowyfiletpietruszkamarchewtania kuchniazdrowie na talerzuRyba po greckuRyba w jarzynach

Komentarze

Podobne przepisy

Ryba po grecku

Dodane przez: julka25

Ryba po grecku

Ryba po grecku zajada się cała...

Ryba po grecku.

Dodane przez: BABECZKA 35

Ryba po grecku

Moja wersja ryby po grecku.U mnie...

ryba po grecku

Dodane przez: Cynamonowy Pył

Ryba po grecku

Obowiązkowa pozycja Świąteczna...

Ryba po grecku

Dodane przez: Klaudia0318

Ryba po grecku

Coraz bliżej święta,coraz bliżej...

Ryba po grecku

Dodane przez: MałaMi

Ryba po grecku

Ryba po grecku to danie nie tylko...

ryba (nie) po grecku

Dodane przez: ginger

Ryba (nie) po grecku

Inna wersja „Ryby po grecku“, odbiega...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE