Ryba pieczona z selerem naciowym i koperkiem

4.51 (160 ocen)

  • 35 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Ryba pieczona w warzywach jest lekka, pożywna i bardzo łatwa do przygotowania.

  • 35 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg filetów z ryby
    1 por
    2 cebule
    kawałek selera
    3 łodygi selera naciowego
    2 łyżki masła
    sól, pieprz
    koperek
    cytryna
Wystaw ocenę:

4.51 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba pieczona z selerem naciowym i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę pokroić na porcje.Selera naciowego,pora i cebulę pokroić. Naczynie do zapiekania wysmarować masłem. Ułożyć warstwami: jarzyny, na nich rybę, znów jarzyny, aż do wyczerpania składników. Każdą warstwę oprószyć solą , pieprzem. Na wierzchu ułożyć wiórki masła i koperek. Zapiekać około 30 minut w temp. 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Por Ryby Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować