Ryba pieczona z papryką w folii

4.5 (151 ocen)

  • 40 min

Delikatna rybka z bardzo wyrazistym paprykowym posmakiem.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 filety z ryby może być mintaj, panga, miruna
    1 sztuka papryka czerwona
    1 cebula czerwona
    bazylia
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    ocet balsamiczny 15 ml
    1 łyżeczka cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba pieczona z papryką w folii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 Rybę rozmrozić.
    2 Paprykę opłukać. Paprykę, cebulę pokroić w paseczki. Rozgrzać oliwę z oliwek ok 4 łyżek i włożyć paprykę z cebulą, dodać cukier, szczyptę soli i pieprzu, podsmażyć ok. 3-4 min. Do papryki i cebulki dodać ocet balsamiczny, i dodać 1 łyżeczkę bazylii smażyć jeszcze ok 1 min.
    3 Rybę oprószyć solą i pieprzem można skropić sokiem z cytryny.
    4 Na filię wyłożyć najpierw paprykę z cebulką a później na warzywa rybę. Całość zawinąć w folię i włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni na 25 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować