Delikatna rybka z bardzo wyrazistym paprykowym posmakiem.
40 min
Składniki:
2 filety z ryby może być mintaj, panga, miruna
1 sztuka papryka czerwona
1 cebula czerwona
bazylia
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet balsamiczny 15 ml
1 łyżeczka cukru
Ryba pieczona z papryką w folii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1 Rybę rozmrozić.
2 Paprykę opłukać. Paprykę, cebulę pokroić w paseczki. Rozgrzać oliwę z oliwek ok 4 łyżek i włożyć paprykę z cebulą, dodać cukier, szczyptę soli i pieprzu, podsmażyć ok. 3-4 min. Do papryki i cebulki dodać ocet balsamiczny, i dodać 1 łyżeczkę bazylii smażyć jeszcze ok 1 min.
3 Rybę oprószyć solą i pieprzem można skropić sokiem z cytryny.
4 Na filię wyłożyć najpierw paprykę z cebulką a później na warzywa rybę. Całość zawinąć w folię i włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni na 25 min.
Komentarze