Ryba pieczona w panierce z pistacji

4.49 (201 ocen)

  • 40 min

Pyszna ryba, która dzięki orzeszkom pistacjowym - jeszcze bardziej zyskuje na smaku.

  • 40 min

Składniki:

  • 300g filetów z dowolnej ryby (u mnie mintaj)
    50g pistacji solonych (po obraniu)
    1-2 łyżki bułki tartej (opcjonalnie)
    20-30g masła
    1/2 cytryny
    natka pietruszki
    pieprz cytrynowy (może być zwykły)
Wystaw ocenę:

4.49 (201 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba pieczona w panierce z pistacji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pistacje zmielić w malakserze (opcjonalnie można połączyć z bułką tartą).
    Rybę opłukać i pokroić na mniejsze kawałki.
    Każdą porcję posmarować odrobiną masła, skropić sokiem z cytryny i posypać pieprzem.
    Następnie dokładnie obtoczyć w pistacjach i ułożyć w naczyniu żaroodpornym (wysmarowanym masłem).
    Rybę obłożyć wiórkami masła, kilkoma plasterkami cytryny i posypać natką pietruszki.
    Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 20-25 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować