Ryba panierowana w platkach kukurydzianych z kostką ziemniaczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obrane ziemniaki kroimy w kostke ok2cm na2.Rozgrzewamy olej( nie duzo )
z lyzka masla,wrzucamy nasze ziemniaki odrazu doprawiamy sola,reszte przypraw zostawiamy na koniecod czasu do czasu mieszamy aby sie nie przypalily,,gdy ziemniaki sie zrumienia i beda miekkie w srodku sypiemy reszta przypraw i dodajemy przecisniety czosnek,chwile razem smazymy.
Rybe doprawiamy z obu stron sola i pieprzem,skrapiamy lekko cytryna,zostawiamh na 15 min. Platki kukurydziane rozgniatamy na mniejsze mieszamy z bulka tarta. Jajko roztrzepujemy z maka i odrobina soli,rybe maczamy w jajku z maka potem w naszej panierce,mocno dociskamy do ryby aby platki sie trzymaly.Smazymy na rozgrzany oleju na zloty kolor. Podajemy z kostka ziemniaczana,ja dodalam jeszcze sos z keczupu i majonezu do ryby. Smacznego :)
2..
Porady
Do ryby pasuje rowniez sos czosnkowy.Do panierki dajemy wiecej platek niz bulki tartej
Komentarze