Ryba na sposób chiński

4.49 (184 ocen)

  • 45 min

Ryba z warzywami w pysznym słodko-kwaśnym sosie.

  • 45 min

Składniki:

  • * 50 dag filetów z ryby np. mintaj

    * sól, pieprz

    * panierka: mąka, jajko, tarta bułka

    * tłuszcz do smażenia

    * 1 marchew

    * kawałek selera

    * 1 cebula

    * pół czerwonej papryki

    sos:

    * 3 łyżki ketchupu

    * łyżka sosu sojowego

    * łyżka białego octu winnego

    * łyżeczka cukru

    * 100 ml oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba na sposób chiński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawałki ryby solimy i pieprzymy. Obtaczamy kolejno w mące, jajku i tartej bułce. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Przekładamy do garnka z grubym dnem. Marchew, seler i paprykę kroimy w słupki. Cebulę kroimy w piórka. Warzywa smażymy na patelni do czasu aż warzywa zmiękną. Składniki sosu mieszamy (najlepiej turlejką) i dolewamy do warzyw. Mieszamy. Mieszankę warzywną z sosem dokładamy do ryby. Dusimy pod przykryciem jakieś 10 minut.

Porady

Danie najlepiej smakuje z ryżem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mintaj Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować