Ryba na słodko

4.5 (180 ocen)

To świetny sposób na przygotowanie ryby. Doskonale łączy ze sobą smak słodki i pikantny.

Składniki:

  • 1 kg filetów rybnych
    3-5 cebul
    2 małe lub 1 duży słoik papryki konserwowej
    puszka brzoskwiń
    ketchup pikantny ( ok 1/3 szklanki)
    mąka, jajko, bułka tarta, sól, pieprz ( do panierowania ryby)
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rybne kroimy na mniejsze kawałki panierujemy i smażymy na oleju.
    Cebulę kroimy w piórka, paprykę w paseczki, a brzoskwinie w kostkę.
    Do garnka dajemy 2 łyżki oleju i dodajemy cebulę ( tak żeby się zeszkliła), następnie do cebuli dodajemy pokrojoną paprykę i brzoskwinie. To wszystko zalewamy ketchupem i sokiem z brzoskwiń i zagotowujemy. W razie potrzeby sos można doprawić solą i pieprzem. Usmażoną rybę układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy ją sosem. Można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować