Ryba na parze ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

4.5 (172 ocen)

  • 30 min

Delikatna ryba na parze z aromatycznym farszem!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    - filet rybny ( np . miruna ) - 2 szt
    - szpinak świeży - 100 g
    - pomidory suszone - 4 szt
    - oliwa - 2 łyżki
    - sól - do smaku
    - pieprz - do smaku
    - gałka muszkatałowa - do smaku
    - czosnek - 1 ząbek
    - sok cytrynowy - 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba na parze ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone ryby nacieramy solą i pieprzem.

    Skrapiamy sokiem cytrynowym i odstawiamy do lodówki.

    Na patelni rozgrzewamy oliwę.

    Wrzucamy drobno posiekany czosnek a następnie umyty szpinak.

    Chwilkę razem przesmażamy a następnie doprawiamy solą i odrobiną gałki muszkatałowej.

    Pomidory kroimy na kilka części.

    Mieszamy z lekko przestudzonym szpinakiem.

    Przygotowanym farszem smarujemy filety rybne ( skóra do zewnątrz ) i zwijamy delikatnie w roladki.

    Spinamy dużą wykałaczką i układamy w parowarze posmarowanym odrobiną oliwy.

    Jeśli nie posiadamy parowaru śmiało możemy zrobić to na durszlaku ustawionym na garnku z gotującą się wodą.

    Parujemy ok. 15-17 minut.

    Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Ryby Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować