Ryba na kaszy gryczanej pod warzywną pierzynką

0 (0 ocen)

  • 35 min

Potrawa jest smaczna i zdrowa. To super danie na szybki obiad.

  • 35 min

Składniki:

  • 4 kostki z mintaja
    200 g kaszy gryczanej
    750 g mrożonych warzyw
    1/2 pora
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    3 ząbki czosnku
    olej do smażenia
    bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka
    sól, pieprz, vegeta, zielona pietruszka,
    przyprawa do ryb
    kurkuma

Ryba na kaszy gryczanej pod warzywną pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu, z niewielką ilością soli (do smaku). Rybę wyłożyć na patelnię z rozgrzanym olejem. Dodać przyprawę do ryb, zioła prowansalskie, sól, pieprz. Podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości.
  • 2. Warzywa udusić na patelni, dodając trochę oleju i wody. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy, przyprawy.
  • 3. Kaszę wyłożyć na talerz, posypać kurkumą. Na kaszy wyłożyć rybę i przykryć warzywami. Posypać natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy