Ryba na aromatycznej parze

0 (0 ocen)

  • 45 min

Zdrowe i smaczne danie dla całej rodziny

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki na 5 porcji:
    800 gramów filetów z białej ryby-u mnie morszczuk
    1 duża cytryna
    Pęczek koperku
    Garść liści szałwii
    2 ząbki czosnku
    Sól
    Świeżo mielony pieprz

    Masło ziołowe:
    100 gramów masła
    2 ząbki czosnku
    2 garście natki pietruszki

    Dodatkowo:
    3 marchewki
    10 kartofli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba na aromatycznej parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaczynam od przygotowania masła. Siekam drobno czosnek i pietruszkę. Ucieram masło, dodaję czosnek i pietruszkę, wkładam do zamrażarki.
    Filety myję i suszę, posypuję solą i pieprzem. Marchewki myję, obieram, kroję w plasterki. Kartofle myję, obieram i kroję na ćwiartki.
    Do naczynia do gotowania na parze wkładam pęczek koperku i liście szałwii. Cytrynę kroję na ćwiartki, czosnek siekam na grube plasterki, dodaję do ziół. Zalewam wodą. Na wierzchu układam rybę i warzywa. Gotuję całość przez 10 minut, po czym rybę smaruję częścią masła. Gotuję kolejny kwadrans.
    Na rybie układam resztę masła, podaję z warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować