Ryba miruna w chrupkiej marchewkowo orzechowej panierce

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

ryba miruna w marchewkowo orzechowej skorupce inna w smaku niz tradycyjnie, chrupka i smaczna-polecam

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 50-60 dag ryby miruny
    około 10 sztuk orzechów włoskich
    1 średnia marchew
    2-3 łyzki bułki tartej
    sok z cytryny
    1 jajko
    sól
    pieprz
    suszona natka

Ryba miruna w chrupkiej marchewkowo orzechowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Rybę oczyścić, skropić sokiem z cytryny odstawic na kilka minut.
    Następnie osuszyć, posolić, popieprzyć, pokroić na porcje.
    2. Orzechy obrac z łupin, zmielic na drobno, marchew, obrac i równiez zblendowac na bardzo drobno. Wymieszać orzechy i marchew z bułką tartą i suszoną natką.

    3. Rybę panierować najpierw w rozbebłanym jajku a nastepnie w panierce marchewkowow orzechowej i smażyć na złoto na rozgrzanym oleju.Po usmażeniu odsączyc na papierowym reczniku z nadmiaru tłuszczu .Podawac z ulubioną surówka , Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy