ryba koperkowo - cytrynowa

0 (0 ocen)

Pyszna, aromatyczna ryba.

Składniki:

  • około pół kg fileta ze skórą, u mnie tołpyga

    marynata:
    4 łyżki oleju rzepakowego
    sól morska
    ząbek czosnku, drobno posiekany
    pół łyżeczki miodu
    2 łyżki soku z cytryny
    pieprz kolorowy grubo zmielony
    kurkuma
    koperek
    pół łyżeczki białej gorczycy, grubo zmielonej
    oregano, najlepiej świeże
    skórka z połowy cytryny

Ryba koperkowo - cytrynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę dzielimy na porcję. Skórę lekko nacinamy.
  • 2. Wszystkie składniki marynaty ze sobą łączymy. Nacieramy rybę. Odstawiamy rybę do lodówki najlepiej na noc.
  • 3. Rybę przekładamy do naczynia żaroodpornego, ja tym razem każdą porcję włożyłam do małych naczynek. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach C. Podajemy z ulubionymi warzywami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy