• Średni

Lubi ją cała moja rodzina. Zawsze gości na naszym wigilijnym stole.

  • Średni

Składniki:

  • RYBA::
    - panga lub dorsz: 1 kilogram
    - mleko: 1.5 szklanki
    - mąka: 1 szklanka
    - Jajko: 1 sztuka
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    ZALEWA::
    - Czerwona papryka: 3 sztuki
    - Cebule: 3 sztuki
    - ogórki konserwowe: 0.5 szklanki
    - olej: 0.5 szklanki
    - woda: 1 szklanka
    - ocet: 4 łyżki
    - cukier: 6 łyżeczek
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - koncentrat pomidorowy (mała): 1 puszka
    - pikantny ketchup: 5 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ogórki konserwowe Przystawki

Ryba japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Resztę składników zmiksować. Rybę maczać w cieście, smażyć z obu stron.
  • 2. Paprykę pokroić w kosteczkę, cebulę w półtalarki a ogórki w plasterki. Przełożyć do garnka, zalać wodą i octem, dodać cukier i łyżeczkę soli. Dusić ok. 20 min na małym ogniu. Dodać ketchup i przecier, poddusić. rybę zalać sosem. Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować