Ryba japońsku

  • wyświetlono: 343 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Lubi ją cała moja rodzina. Zawsze gości na naszym wigilijnym stole.

czekoladka
  • Średni

Składniki

RYBA::
- panga lub dorsz: 1 kilogram
- mleko: 1.5 szklanki
- mąka: 1 szklanka
- Jajko: 1 sztuka
- sól, pieprz: 1 szczypta
ZALEWA::
- Czerwona papryka: 3 sztuki
- Cebule: 3 sztuki
- ogórki konserwowe: 0.5 szklanki
- olej: 0.5 szklanki
- woda: 1 szklanka
- ocet: 4 łyżki
- cukier: 6 łyżeczek
- sól, pieprz: 1 szczypta
- koncentrat pomidorowy (mała): 1 puszka
- pikantny ketchup: 5 łyżek

Sposób przygotowania przepisu:

Ryba japońsku

  • 1. Rybę pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Resztę składników zmiksować. Rybę maczać w cieście, smażyć z obu stron.
  • 2. Paprykę pokroić w kosteczkę, cebulę w półtalarki a ogórki w plasterki. Przełożyć do garnka, zalać wodą i octem, dodać cukier i łyżeczkę soli. Dusić ok. 20 min na małym ogniu. Dodać ketchup i przecier, poddusić. rybę zalać sosem. Schłodzić.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ogórki konserwoweWigiliaczerwona paprykakuchnia polskapotrawy_wigilijnepanga lub dorsz

Komentarze

Podobne przepisy

Śledź po japońsku

Dodane przez: przytulanka

Śledź po japońsku na sałatce

Taką przystawkę podawano dawniej...

Kapusta po japońsku

Dodane przez: IlonaJ

Kapusta po japońsku

Ulubiona potrawa mojego męża.

Śledż po japońsku

Dodane przez: bronislawa70

Śledź po Japońsku

Dekoracyjna i smaczna przekąska.

Śledzie po japońsku

Dodane przez: czarrna

Śledzie po japońsku

Ładnie się prezentują i każdy znajdzie...

Śledzie po japońsku.

Dodane przez: Słodko Słodka

Śledzie po Japońsku

To już propozycja bardziej świąteczna.

Pstrągi po japońsku

Dodane przez: teresa-kr

Pstrągi po japońsku

Pyszan i smaczna ryba, sos dopełnia...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE