Ryba jak smażona ale z pieca-HALIBUT

4.5 (171 ocen)

  • 20 min

przepis od znajomych z nad morza

  • 20 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI
    1 płat ryby świeżej ( ja użyłam halibuta, ale może być łosoś, pstrąg, albo coś z chudych rybek)
    sól, pieprz do smaku,
    zioła ( u mnie koperek, odrobina tymianku)
    sok z cytryny
    bułka tarta do obtoczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba jak smażona ale z pieca-halibut - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rybka 1. WYKONANIE
    Rybę przekrawam na połowę, nasoliłam i popieprzyłam
    . Wkładamy ją do lodówki na ok 30 min.
    Potem obtoczyłam ją w tartej bułce, wyłożyłam na folie aluminową ( nie przykrywałam ryby folią ) i wstawiłam do piekarnika na termoobieg i grill od góry ( 180C na ok 15 min).
    Kiedy ryba się zarumieniła przełożyłam ją na drugą stronę i jeszcze trochę piekłam ok 15 min,.
    Przed podaniem skropić cytryną.
    SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować