Ryba FIT - zapiekana z pieczarkami i cebulą

4.46 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Danie w sam raz dla osób dbających o linię, lubiących zdrowe odżywianie i szybkie pomysły na niskokaloryczny obiad.

Składniki:

  • Składniki dla 3 osób:

    1/2 kg filetów z dorsza
    sól, pieprz,
    1 łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki
    sok z połowy cytryny
    1-2 łyżki oliwy
    1 cebula
    150 g pieczarek
Wystaw ocenę:

4.46 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba fit - zapiekana z pieczarkami i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę skropić sokiem z cytryny i przyprawić solą i pieprzem.
  • 2. Naczynie do zapiekania wysmarować oliwą.
    Pieczarki pokroić w plastry. Większością wyłożyć dno naczynia do zapiekania.
    Filety z ryby ułożyć na pieczarkach, obsypać natką pietruszki. Rybę obłożyć pokrojoną w piórka cebulą i resztą pieczarek. Całość oprószyć solą i pieprzem.
  • 3. Naczynie przykryć pokrywką lub folią aluminiową. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach. 5 minut przed końcem pieczenia odkryć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Dorsz Pieczarki Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Jeśli posmakowało Ci to danie, wypróbuj też inne przepisy na dania niskokaloryczne. 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować