Ryba duszona z jabłkami

4.5 (142 ocen)

  • 50 min

Pyszna lekko strawna szczególnie dla osób z problemami trawiennymi ale nie tylko.

  • 50 min

Składniki:

  • 3 filety rybnych(sola)
    3 dużych jabłek najlepiej kwaśnych
    1 duża cebula
    1szkl. wywaru warzywnego
    1/2 szkl śmietany
    1marchewka
    przyprawy( sól, pieprz ,przyprawa do ryb)
    garść posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba duszona z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rybka 1. Filety- jeśli mrożone- rozmrozić. posypać przyprawami i odstawić na 15 min.
  • jabłka i cebula 2. Następnie jabłka i cebulę obrać i pokroić w talarki.
  • dusimy 3. Garnek wysmaruj masłem i ułóż warstwami rybę, jabłka i cebulę oraz marchewkę pokrojoną , lekko osolić i zalać wywarem z warzyw.dusimy pod przykryciem ok 30 minut.
  • na talerzu 4. Gotową rybę wyjmujemy na chwilę z garnka resztę składników rozdrobnić blenderem( nie całkowicie) i zaprawiamy śmitaną.po zagotowaniu sosu wkładamy spowrotem i nasypujemy posiekana pietruszke.

Porady

Osobiście podaję z ziemniakami i surówką z kapusty kwaszonej smacznego:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować