Ryba duszona w jabłkach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jedną z najlepszych potraw, jakie przyrządzam w piątkowe popołudnia, jest ryba duszona w jabłkach.

Składniki:

  • ● 800 g dowolnej ryby, może być mrożona
    ● 500 g dojrzałych kwaśnych jabłek
    ● 2 łyżeczki oleju sojowego
    ● 200 g śmietany jogurtowej
    ● 2 łyżeczki soku z cytryny
    ● sól
    ● pieprz
    ● cukier
    ● natka pietruszki do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba duszona w jabłkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryba duszona w jabłkach 1. Rybę oczyszczamy, dzielimy
    na małe porcje, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy
    na 40 min. Jabłka myjemy,
    obieramy i kroimy w ćwiartki.
  • Ryba duszona w jabłkach 2. Naczynie żaroodporne
    skrapiamy olejem, układamy
    w nim porcje ryby, przekładamy
    jabłkiem, posypujemy
    solą, pieprzem i cukrem.
    Dusimy około 30 minut.
  • 3. Pod koniec do ryby dodajemy
    śmietanę, jeszcze chwilę
    dusimy. Gotową rybę wykładamy
    na talerze i posypujemy
    natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mrożenie Zamrożone

Podobne przepisy

To może cię zainteresować