Ryba (dorsz) zapiekana w sosie keczupowym i serze

4.5 (149 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób

Przedstawiam przepis na zapiekaną rybę z piekarnika. Z sosem pomidorowym i serem jest soczysta i smaczna.

  • 60 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 500g polędwicy z dorsza
    200g dobrej jakości keczupu
    150g tartej mozzarelli
    sól, czosnek niedźwiedzi, czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba (dorsz) zapiekana w sosie keczupowym i serze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki obficie obsypujemy solą i pieprzem. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
  • 2. Keczup mieszamy z solą i przyprawami. Tak powstałym sosem smarujemy kawałki ryby. Posypujemy startym serem.
  • 3. Rybę zapiekamy w temperaturze 200 stopni do zarumienienia przez około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować