Rustykalna tarta z rabarbarem, truskawkami i różanym cukrem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis na pyszną i prostą tartę z rabarbarem, świeżymi truskawkami i pięknie pachnącym cukrem różanym, polecam :)

Składniki:

  • 150 g mąki pszennej
    150 g krupczatki
    130 g masła
    40 g cukru pudru
    jajko
    3 łyżki zmielonego twarożku na sernik
    1/4 łyżeczki proszku do pieczenia

    4 dorodne łodygi rabarbaru
    ok. 200 g truskawek
    łyżka cukru różanego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Kruche ciasto Desery

Rustykalna tarta z rabarbarem, truskawkami i różanym cukrem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem.

    Całość siekamy z masłem po czym dodajemy jajko i serek.

    Zagniatamy na gładkie ciasto.

    Wkładamy na 10 minut do zamrażarki.
  • 2. W tym czasie obieramy, myjemy i kroimy rabarbar.

    Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 4 mm i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

    Rabarbar przekładamy na ciasto zostawiając wolny ok. 3 cm margines ciasta który później zawijamy do środka.

    Tartę pieczemy ok. 45 minut w 180 stopniach.
  • 3. Truskawki przekrawamy na mniejsze kawałki i układamy na upieczonym cieście.

    Całość posypujemy cukrem różanym.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Rabarbar Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Rustykalna tarta z rabarbarem

To może cię zainteresować