Każdy chyba to powie, że nie ma to jak pyszne DOMOWE PIEROGI RUSKIE :) a RUSKIE z młodych ziemniaczków z dodatkiem nasion czarnuszki są wspaniałe, bardzo pyszne i aromatyczne. Nasiona czarnuszki nadają farszu wyjątkowego smaku.
Ruskie z młodych ziemniaczków z dodatkiem nasion czarnuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na oleju, ostudzić. Przełożyć do wysokiego naczynia, dodać twaróg, ugotowane i zmielone ziemniaki, sól oraz pieprz, nasiona czarnuszki i całość dokładnie wymieszać.
Z mąki, wody, oleju i soli zagnieść elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkować. Za pomocą szklanki wycinać kółka. Na środek każdego kółka kłaść farsz i zlepiać brzegi. Pierogi gotować we wrzącej i lekko osolonej wodzie. Po wypłynięciu gotować jeszcze około 1-2 minuty.
Nałożyć na talerz i omaścić masełkiem i posypać suszonym czosnkiem niedźwiedzim.
Komentarze