Ruskie pulpety

0 (0 ocen)

  • 30 min

Uwielbiam ruskie pierogi. Jednak zwykle nie mam wystarczająco dużo czasu na to, żeby je zrobić. Dlatego dość często przygotowuję sobie tani, studencki obiad, czyli kotlety z nieco zmodyfikowanego farszu na ruskie pierogi. Są smaczne, szybkie i tanie.

  • 30 min

Składniki:

  • 6 ziemniaków
    250g twarogu
    1 duża cebula
    2 marchwie
    1/2 papryki
    5 pieczarek
    2 małe jajka
    bułka tarta
    sól, pieprz
    1/2 brokuła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ruskie pulpety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotuj odpowiednio wcześniej, aby bardzo dobrze ostygły lub wykorzystaj ugotowane już ziemniaki z poprzedniego obiadu. Następnie przepuść je przez praskę.
  • 2. Brokuła podziel na różyczki, umyj dokładnie i gotuj w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej.
  • 3. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Zeszklij na oliwie.
  • 4. Marchew obierz i zetrzyj na tarce. Pieczarki i paprykę umyj i drobno pokrój. Dodaj do cebuli. Do duszących się warzyw dodaj ok. 15 łyżek wywaru z gotowanego brokuła.
  • 5. Do ziemniaków dodaj twaróg, 2 jajka, ok. 1/2 szklanki bułki tartej, sól, pieprz. Dodaj warzywa z patelni. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  • 6. Formuj pulpety, obtocz je w bułce tartej i smaż na złoty kolor. Gotowe kotlety wyłóż na talerz obok różyczek brokuła.

Porady

Wariacje na temat takich kotletów są nieograniczone. Do środka możesz dodać swoje ulubione warzywa, a jako dodatek ulubioną surówkę. Kotlety mogą służyć także jako zamiennik ziemniaków do sztuki mięsa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować