Ruskie pierogi

4.5 (145 ocen)

  • 45 min

Pierogi nauczyła mnie robić babcia zawsze je robimy w poście.

  • 45 min

Składniki:

  • Ciasto na pierogi
    35 dag mąki
    1 jajko
    woda.
    Nadzienie
    20 dag białego sera
    80 dag ugotowanych ziemniaków
    1 cebula
    1 łyżka oleju
    sól, pieprz
    Dodatkowo tłuszcz do polania

Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Ruskie pierogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotowane przepuścić przez maszynkę praskę jak to woli razem z serem. Cebulę obrać,pokroić w kosteczkę, zeszklić na tłuszczu dodać do ziemniaków z serem, doprawić solą i pieprzem.
    Z mąki ,jajka i wody zagnieść ciasto na pierogi. rozwałkować wycinać pierogi nadziewać przygotowanym ziemniaczanym farszem i gotować w dużej ilości osolonej wody.Wyjmować łyżką cedzakową, polać tłuszczem.

Porady

Tłuszcz do polana można przesmażyć z ceblką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować