Ruskie naleśniki z bekonem i szczypiorkiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Ruskie pierogi znają wszyscy, więc teraz spróbowałam tego samego farszu w połączeniu z naleśnikiem - smakują również wyśmienicie.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • NALEŚNIKI :

    1 szkl. mleka
    1 szkl. wody mineralnej gazowanej
    2 szkl. mąki
    1 jajo
    szczypta soli
    łyżeczka cukru
    olej

    FARSZ:

    25 dag ziemniaków
    20 dag białego sera
    cebula
    5 dag słoniny

    PONADTO:

    10 dag szynki schwarzwaldzkiej
    masło
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Ruskie naleśniki z bekonem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszytskie składniki na ciasto wymieszać rózgą. Ciasto pozostawić na około pół godziny, żeby odpoczęło.
  • 2. Z ciasta upiec małe naleśniki .
  • 3. Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie. Ugotowane i wystudzone zmielić w maszynce.
  • 4. Słoninę pokroić w kosteczkę, usmażyć, dodać obraną i pokrojoną cebulkę. Zeszklić.
  • 5. Zmielony ser wymieszać z ziemniakami i cebulką tak aby farsz był zwięzły, doprawić solą i pieprzem.
  • 6. Naleśniki smarujemy farszem, składamy na chusteczkę.
  • 7. Masło rozgrzać na patelni, ułożyć naleśniki i przypiec z obu stron na rumiano.
  • 8. Szynkę pokroić w paseczki, usmażyć na suchej patelni.
  • 9. Naleśniki podwawać z bekonem, posypać posiekanym szczypiorkiem.

Porady

Naleśniki podawać gorące.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować