Ruskie nalesniki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Naleśniki z ziemniaczanym farszem ,z dodatkiem sosu pieczarkowego .Pyszne i sytne.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • Ciasto na naleśniki:Jajko , pół szklanki mleka , 3/4 szklanki mąki.
    Farsz:cebula,80 dag ziemniaków.
    Sos:cebula, 7-8pieczarek ,2lyzki śmietany , olej ,sol

Ruskie nalesniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy umyte i obrane ziemniaki.Cebule obieramy ,siekamy i podsmażany na oleju.Ugotowane ziemniaki studzimy ,mieszamy z cebulą i przeciskamy przez praske.
    Przygotowujemy sos.Myjemy pieczarki i kroimy w plasterki .Cebulę obieramy ,siekamy.Razem z pieczarkami podsmazamy na oleju.Doprawiamy i zabielamy śmietaną.
    Ciasto na naleśniki :składniki miksujemy .Na oleju smażymy naleśniki .Nakładany ciepły farsz i składamy w kopertę ,polewamy sosem .Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy