Ruskie kotleciki

4.5 (155 ocen)

  • 15 min
  • Dla 8 osób

Ruskie kotleciki – czyli kotleciki z farszu do pierogów. Idealna alternatywa gdy zostanie nam farszu podczas lepienia pierożków

  • 15 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 600 g ziemniaków

    200 g sera twarogowego

    1 jajko

    1/2 łyżeczki soli

    1/3 łyżeczki pieprzu

    1 spora cebula

    1 łyżka oleju

    1 czubata łyżka mąki

    Bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Placki

Ruskie kotleciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Przesmaż na złoto na oleju

    2. Do malaksera dodaj wszystkie składniki pomijając bułkę tarta i zmiksuj na gładką masę.

    3. Z masy formuj małe, płaskie kotleciki. Obtocz je w bułce tartej i smaż na rumiano z obydwóch stron na oleju. Odsącz z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować