Makaron w ostrym sosie

0 (0 ocen)

  • 20 min

Prosty, szybki obiad ze składników, które każdy znajdzie w swojej lodówce.

  • 20 min

Składniki:

  • Makaron rurki (Penne)
    1 Łyżeczka oliwy
    2 ząbki czosnku
    1 ostra czerwona papryczka Pepperoni
    390 g pomidorów w kartoniku (w sosie)
    1 łyżeczka suszonych ziół prowansalskich
    1 łyżeczka suszonej bazylii
    Sól
    Pieprz

Makaron w ostrym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podczas gotowania makaronu, rozgrzać 1 łyżeczkę oliwy na głębokiej patelni i dodać czosnek pokrojony w piórka. Smażyć na małym ogniu. Papryczkę pokroić na drobną kostkę i dodać do czosnku. Smażyć oba składniki przez 3 minuty.
  • 2. Do czosnku i papryczki dodać pomidory z kartonika. Mieszać do momentu zgęstnienia sosu. Dodać łyżeczkę suszonej bazylii i ziół prowansalskich. Dodatkowo doprawić solą i pieprzem. Po zgęstnieniu sosu, dodać do niego ugotowany makaron i gotować około minuty ciągle mieszając w celu połączenia składników.
    SMACZNEGO :)

Porady

Na koniec potrawę można posypać potartym parmezanem lubi innym aromatycznym serem.

Komentarze

Podobne przepisy