Rurki z sałatką

4.5 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszna przekąska, która świetnie sprawdza się na imprezach.

Składniki:

  • 275g ciasta francuskiego
    żółtko
    łyżka mleka
    mak do posypania

    Sałatka:
    15 dag szynki konserwowej
    pół puszki kukurydzy
    pół puszki groszku
    2 łyżki siekanego szczypiorku
    4 jajka
    2 łyżki majonezu
    łyżeczka musztardy
    ząbek czosnku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Rurki z sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Upiec rurki 1. Rurki przygotować najlepiej dzień wcześniej. Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na długie i cienkie paseczki. Nawinąć na posmarowane margaryną foremki do rurek, posmarować rozbełtanym żółtkiem i posypać makiem. Piec ok 15-20 minut w 200 stopniach. Ostudzić.
  • 2. Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać groszek, kukurydzę, pokrojoną w drobną kostkę szynkę oraz posiekany czosnek i szczypiorek. Całość doprawić do smaku i wymieszać z majonezem i musztardą.
    Sałatką nadziewać upieczone rurki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Mąka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować