Rurki z ragu

0 (0 ocen)

  • 30 min

Tani szybki obiad

  • 30 min

Składniki:

  • 250g mięsa mielonego
    1 cebula
    1 marchew
    1łodyga selera naciowego(włoskiego)
    2łyżki oliwy z oliwek
    1/2 szklanki wina białego
    bazylia , sól,pieprz ,przecier pomidorowy
    250g makaronu rurki
    sos utarty parmezan

Rurki z ragu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oleju podsmażyć warzywa utarte na grubej tarce, cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać mięso i jeszcze razem podsmażyć ,podlać winem, gdy warzywa wyparują dodać trochę wody, posolić i popierzyć i dusić pod przykryciem , aż warzywa z mięsem będą miękkie , następnie dodać przecier pomidorowy i jeszcze dusić ok 20minut , dodać bazylie . W osolonej wodzie ugotować makaron według przepisu na opakowaniu , połączyć z sosem i posypać parmezanem .

Porady

Można dodatkowo użyć pietruszki .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy