Rurki z musem pieczarkowym

  • wyświetlono: 428 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

W sam raz na eleganckie przyjęcie, komunię, albo pierwszy obiad dla teściowej... Gwarantuję, że rurka z czerwonym barszczykiem zmiękczy serce "mamusi" :-)

aczp1
  • 6 porcje
  • Średni

Składniki

- mąka: 250 gramów
- masło: 125 gramów
- serek Philadelphia: 125 gramów
- pieczarki: 500 gramów
- cebula: 1 sztuka

Sposób przygotowania przepisu:

Rurki z musem pieczarkowym

  • 1. Masło ucieramy z serkiem mikserem, wsypujemy mąkę, mieszamy, formujemy kulę, owijamy folią i wkładamy na godzinę do lodówki. Ciasto wałkujemy na grubość 3 mm, kroimy w cienkie pasy i nawijamy na foremki do rurek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C do uzyskania złotego koloru. Zdejmujemy z foremek, studzimy.
  • 2. Na oleju podsmażamy cebulę, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, smażymy do odparowania płynu, doprawiamy solą, pieprzem, miksujemy blenderem.
  • 3. Musem napełniamy rurki za pomocą szprycy do dekorowania ciasta.
    Podajemy z czerwonym barszczykiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

pieczarkiWielkanockomuniamasłopieczarkarurkikolacja we dwojeja_pieczarka

Komentarze

Podobne przepisy

.

Dodane przez: Anitka0804

Jajka nadziewane

Jajka nadziewane pastą jajeczną...

image-1hfl3m1

Dodane przez: SłodkiZapachMalin

JAJKA faszerowane koperkiem i wędzonym łososiem

Pysze i aromatyczne faszerowane...

Selerowe jajka wielkanocne

Dodane przez: Jaga85

Selerowe jajka wielkanocne

Jajka, jajka, …. Jajka! Nie może...

Jajka faszerowane kawiorem

Dodane przez: Kloruś

Jajka faszerowane kawiorem

Uwielbiam faszerowane jajka bo...

Schab dojrzewający - suszpny

Dodane przez: Iwona75

Schab dojrzewający - suszony

Najlepsza wędlina to ta przygotowana...

image-0vlwrlm

Dodane przez: Ewelina Marcin

Jajka faszerowane brokułem z nutą szczypiorku

Jajko na twardo faszerowane masą...