Rurki z kremem ananasowym

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Najlepsze rurki jakie w zyciu jadlam.Rozplywaja sie w ustach.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto :
    3 szklanki maki
    250g margaryny
    1 szklanka smietany 18%
    2 zoltka
    Krem:
    1 szklanka syropu z ananasow z puszki
    2 jaja
    1/2 szklanki cukru
    3 cukry waniliowe
    Lyzka maki ziemniaczanej
    1/2 lyzki maki pszennej
    1 margaryna cukier puder do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Rurki z kremem ananasowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto. Wszystkie skladniki zarobic razem uformowac kulke i schlodzic w lodowce na godzine lub mozna tez piec na drugi dzien.
    Ciasto rozwalkowac na grubosc 3 mm i kroic paski ktorymi owijac foremki na rurki. Piec w tem 180 st. Przez 15-20 min.
    Krem. Z syropu ,cukru, jajek maki ziemniaczanej i maki pszennej ugotowac budyn. Nastepnie schlodzic. Utrzec margaryne i dodawac po trochu budyn. Caly czas ucierac. Kremem nadziewac rurki oproszyc cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować