Rurki z kremem

4.5 (160 ocen)

  • 60 min

Pyszne rurki z kremem za którymi przepada mój 3 Letni Bartuś

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto 50 dkg maki pszennej, 25 dkg masła, 0,25 l śmietany, 1 cukier waniliowy, Nadzienie: 0,5 l śmienatny 36%, 2 fixy do śmietany, cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Desery Rurki

Rurki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mąkę przesiewamy, dodajemy plasterki masła i dokładnie siekamy, stopniowo dodajemy śmietanę i zagniatamy ciasto. Masło i śmietana powinny być dobrze schłodzone a najlepiej wyjęte bezpośrednio z lodówki, po dokładnym wyrobieniu wkładamy do lodówki na co najmniej 1godz. Po wyjęciu z lodówki wałkujemy ciasto, i kroimy na paski 2-3mm, Paski nawijamy na rurki metalowe , smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy na zloty kolor.
  • 2. Po wystygnięciu rurek napełniamy je bitą śmietaną lub kremem (wg uznania)

Porady

jako wypełnienie rurek może być użyty również krem karpatkowy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować