Rurki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Na stolnicę wysypać trzy szklanki mąki, jajo,sól,margarynę i śmietanę. Z tych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować je wałkiem na prostokąt składać na kopertę i bić wałkiem przez około 15 minut. Ciasto włożyć do woreczka foliowego i odłożyć do lodówki na 12 godzin. Potem rozwałkować ciasto i radełkiem kroić 2cm paski i owijać metalowe rurki. Rurki układamy na blaszce, smarujemy je białkiem (2 białka) i posypujemy cukrem kryształem (1/2 szklanki). Pieczemy 30 minut w temperaturze 180*C. Po upieczeniu delikatnie zsuwamy z metalowych rurek.2. Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy 3/4 szklanki cukru, cukier waniliowy i gotujemy. Do gotującego mleka wlewamy żółtka wymieszane z mąką pszenną i ziemniaczaną i 1/3 szklanki mleka. Z tego gotujemy budyń. Odstawiamy go do wystygnięcia. 3. Rozkręcamy masło i dodajemy ostudzony budyń. Masę dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy dwie łyżki kakao. Rurki nadziewamy kremem, z jednej strony waniliowym, a z drugiej strony kakaowym
Komentarze