Rurki z kremem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Dzieci się nimi zajadają.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 szklanka śmietany 18%, 1 margaryna kasia, 1 jajko, szczypta soli, 3 szklanki mąki, 2 białka, 1/2 szklanki cukru kryształu, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki mąki pszennej, 1/2 litra mleka, 3 żółtka, 1 cukier waniliowy (16g), 3/4 szklanki cukru kryształu, 1 kostka masła extra
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rurki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Na stolnicę wysypać trzy szklanki mąki, jajo,sól,margarynę i śmietanę. Z tych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować je wałkiem na prostokąt składać na kopertę i bić wałkiem przez około 15 minut. Ciasto włożyć do woreczka foliowego i odłożyć do lodówki na 12 godzin. Potem rozwałkować ciasto i radełkiem kroić 2cm paski i owijać metalowe rurki. Rurki układamy na blaszce, smarujemy je białkiem (2 białka) i posypujemy cukrem kryształem (1/2 szklanki). Pieczemy 30 minut w temperaturze 180*C. Po upieczeniu delikatnie zsuwamy z metalowych rurek.2. Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy 3/4 szklanki cukru, cukier waniliowy i gotujemy. Do gotującego mleka wlewamy żółtka wymieszane z mąką pszenną i ziemniaczaną i 1/3 szklanki mleka. Z tego gotujemy budyń. Odstawiamy go do wystygnięcia. 3. Rozkręcamy masło i dodajemy ostudzony budyń. Masę dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy dwie łyżki kakao. Rurki nadziewamy kremem, z jednej strony waniliowym, a z drugiej strony kakaowym
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować