Rurki z ciasta francuskiego nadziewane pieczarkami i mięsem mielonym

4.5 (165 ocen)

Rurki możemy jeść nie tylko na słodko. Z pieczarkami i mielonym mięsem smakują świetnie.

Składniki:

  • 1 arkusz ciasta francuskiego
    250g pieczarek
    100g mięsa mielonego
    1 cebula
    1/2 pęczka koperku
    sól, pieprz
    jajko do smarowania
    1 łyżka masła
    3 łyżki sezamu
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rurki z ciasta francuskiego nadziewane pieczarkami i mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie kroimy na długie paski. Od węższej strony nawijamy na natłuszczone masłem foremki do rurek. Smarujemy rozmieszanym jajkiem, posypujemy sezamem. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 15 minut. Studzimy.

  • 2. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy wraz z mięsem mielonym na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojone drobno pieczarki, smażymy do odparowania wody, doprawiamy solą, pieprzem i posiekanym drobno koperkiem.
  • 3. Każdą rurkę napełniamy przygotowanym farszem, dociskając wąską stroną łyżki tak by farsz jak najbardziej ubić. Każdą rurkę dekorujemy gałązką koperku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować