Rurki z budyniem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pyszne rurki świetnie będą pasowały na urodziny czy inne okazje.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Składniki na ciasto

    mąka tortowa 2 kg
    masło 100 dag
    śmietana 30 % 1/2 z dużego opakowania
    sól szczypta

    Masa budyniowa

    budyń waniliowy 2 i 1/2 opakowania
    masło lub margaryna 35 dag
    mleko 3,2% 1 1/2 l
    cukier 1/2 szklanki

    do dekoracji

    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rurki z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krok 1 1. Z podanych składniki zagniatamy ciasto .
  • krok 2 2. Po zagnieceniu ciasto dajemy do dużej miski i przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do lodówki na 45 minut.
  • krok 3 3. Po wyciągnięciu ciasta z lodówki , ciasto bardzo cieniutko rozwałkowujemy . Następnie kroimy paski o szerokości 1 cm . Rurki smarujemy lekko olejemy i zawijamy paski . Czynność powtarzamy do wykorzystania składników.
  • krok 4 4. Gotowe rurki przekładamy na posmarowaną blachę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 15-20 minut w temperaturze 190 stopni. Po wyciągnięciu rurek z piekarnika czekamy aż rurki wystygną .
  • krok 5 5. Budynie gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu ostudzony budyń ucieramy z budyniem i gotowe. Gotowe rurki nabijamy masa budyniową. Gotowe rurki posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować