Rurki z bitą śmietaną z serkiem mascarpone

3 (7 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Waflowe rurki z bardzo delikatnym kremem z bitej śmietany i serka mascarpone.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • rurki waflowe 21 sztuk
    250 ml śmietanki 36 % (dobrze schłodzonej)
    250 g serka mascarpone
    3 łyżki cukru pudru (do smaku)
Wystaw ocenę:

3 (7 ocen)

Zobacz również:

Desery Rurki Bita śmietana

Rurki z bitą śmietaną z serkiem mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywną pianę, dodajemy serek mascarpone delikatnie mieszamy ręcznie. Gotowym kremem nadziewamy rurki. Nadziane kremem rurki wstawiamy na godzinę do lodówki. Po godzinie możemy się delektować rurkami lepszymi od tych z nad morza.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować