Rurki z bitą śmietaną i serkiem mascarpone

5 (145 ocen)

Deser przypominający smak dzieciństwa

Składniki:

  • Ciasto

    - 2 szklanki mąki pszennej
    - kostka zimnego masła
    - cukier waniliowy
    - szklanka śmietany 12%

    Nadzienie

    - kubek śmietany kremówki
    - mały serek mascarpone
    - cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rurki z bitą śmietaną i serkiem mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-043fr0g 1. Z mąki, zimnego masła, cukru waniliowego oraz śmietany zagnieść ciasto i umieścić je w lodówce na minimum 1 godz. Po wyjęciu z lodówki rozwałkować cienki placek i pokroić go na paseczki. Paseczki nawijać na stożkowate wysmarowane olejem formy do rurek i piecz w temp. 175 stopni ok. 30 min. W czasie pieczenia rurek można zrobić nadzienie. Zmiksowałam kremówkę z cukrem waniliowym i po 3 minutach miksowania dodałam cały serek mascarpone. Nadzienie rozpływało się w ustach:) Szprycą nabiłam rurki i posypałam je cukrem pudrem. Moja rodzinka spałaszowała 50 rurek w ciągu pół godziny
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować