Rurki z bita śmietana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Margarynę roztapiam w rondlu. Resztę składników przekładam do miski i po dodaniu roztopionej margaryny wygniatam na jednolitą masę.Zostawiam ciasto pod przykryciem żeby tak z 5 minut odpoczęło po tym czasie rozwałkowuje kawałki ciasta i wycinam długie paski. Foremki do rurek natłuszczam margaryną i zawijam na nie paski końcówkę smaruje delikatnie białkiem aby lepiej się połączyło. Tak powstałe rurki smaruje pędzlem białkiem i obtaczam w cukrze piekę ( stojące) w piekarniku w 180 stopniach przez jakies 10-15 minut ( w zależności od piekarnika)
Zimną śmietanę ubijam z cukrem pudrem i śmietan fixem. Powstała masą napełniam rurki.
Z całości wychodzi około 60 sztuk.
Porady
Margarynę roztapiam w rondelku dzięki temu ciasto szybciej się łączy oraz dużo szybciej i wygodniej się rurki sklejają.
Komentarze