Rurki w sosie pomidorowym z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Proste i smaczne danie nie tylko dla zabieganych.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200-250 g makaronu penne
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    4 pomidory
    puszka tuńczyka w oleju (w kawałkach)
    olej do smażenia
    oregano
    bazylia
    3 łyżki kukurydzy konserwowej
    sól, pieprz i cukier do smaku
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Rurki w sosie pomidorowym z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić.Cebulę i czosnek obrać, pokroić i zeszklić na oleju.Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, usunąć gniazdo nasienne. Pokroić w kostkę i dodać do cebuli. Dusić do czasu aż pomidory rozpadną się i powstanie sos. Dodać oregano, bazylię, szczyptę cukru, pieprz i sól do smaku.Na końcu dodać odsączonego tuńczyka oraz kukurydzę. Wrzucić makaron i dokładnie połączyć składniki. Posypać natką pietruszki.

Porady

Można dodać kilka oliwek czarnych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Makaron Pomidor Ryby Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować