Rurki śmietanowe

5 (166 ocen)

...

Składniki:

  • 1op. ciasta francuskiego
    1 białko
    1 łyżka brązowego cukru
    300ml śmietanki 30%
    250g serka mascarpone
    3 łyżki cukru pudru
    1/2 czekolady mlecznej
Wystaw ocenę:

5 (166 ocen)

Rurki śmietanowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przed pieczeniem 1. Ciasto francuskie rozkładamy i dzielimy na 20 równych pasków. Każdy z nich nawijamy na foremki do rurek. Smarujemy białkiem i posypujemy brązowym cukrem. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 20 minut w 200st.
  • po upieczeniu 2. Upieczone zdejmujemy z foremek i odkładamy do wystygnięcia.
  • 3. W tym czasie robimy krem.
    250 ml śmietanki 30% ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Zmniejszamy obroty miksera i stopniowo dodajemy serek mascarpone. Mieszamy do uzyskania gładkiego kremu.
  • 4. Czekoladę mleczną rozpuszczamy w misce nad parą. Dolewamy resztę śmietanki 30% i mieszamy.

    Rurki nabijamy kremem i polewamy czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Mąka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować