Rurki pół kruche z śmietaną i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z mąki , jajka, margaryny,śmietany ,soli .Zarobić ciasto i wstawić do lodówki na godzinę. Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkować cięko , pokroić w paski i owijać metalowe rurki wcześniej wysmarowane olejem. Piec 170 Stpni 20 minut.
Krem:
Galaretkę rozpuścić wcześniej (przed pieczeniem rurek)
W jednej szklance wody rozpuścić galaretke , zostawić do ostygnięcia . Śnieżki ubić na sztywno 1 i 3/4 szklanki mleka na koniec dodać lekko tężejącą galaretkę .Ubijać jeszcze ok 2 minuty . Następnie krem nałożyć do rurek i do każdej rurki dać wisienke kandyzowaną Na końcu rurki polać polewą posypać orzeszkami.
Porady
Zamiast orzeszków mogą być wiórka kokosowe.Galaretke możemy dać jaką chcemy.
Komentarze