Rurki "Magdalenki"

  • wyświetlono: 256 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Rurki te piekę zawsze z moją córką i mamy przy tym wyśmienita zabawę.

IlonaJ
  • 90min

Składniki

Ciasto na rurki:
0,5 kg mąki pszennej
30 dag. margaryny
szczypta soli
szczypta cukru
1 szklanka śmietany 18%
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem: 3 żółtka
1,5 kostki masła
1 szklanka cukru
budyń waniliowy duży

Sposób przygotowania przepisu:

Rurki "Magdalenki"

  • 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy na placki, tniemy w długie paski i nawijamy na foremki do rurek. Kładziemy na blasze piekarnika i pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni.
    Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu. Żółtka ucieramy z cukrem i masłem, po czym dodajemy ostudzony budyń. Gotową masą napełniamy rurki, posypujemy cukrem pudrem i wstawiamy do lodówki na 2 godz.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

Rurki waflowe

Dodane przez: BetiS

Rurki waflowe

Rurki zawsze mam w zapasie. Gdy...

rurki z kremem mascarpone

Dodane przez: katrinaM24

rurki z kremem mascarpone

smak dzieciństwa-pyszne, chrupiące...

magdalenki

Dodane przez: PolskaGotuje

klasyczne magdalenki

Doskonałe solo jak i w duecie z...

.

Dodane przez: Anitka0804

Korpusy rurek

Kruchutkie korpusy rurek które...

Rurki

Dodane przez: smiecha13

Rurki

Palce lizać.

Brytyjskie Rurki z Bitą Śmietaną

Dodane przez: Konto nieaktywne

Brytyjskie Rurki

Rurki z bitą śmietaną według Brytyjczyków...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE