Rurki drobiowe z sałatką .Fajna przekąska na zimno .
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
4 pojedyncze filety z kurczaka
Przyprawa do gyrosa
Papryka słodka
4 liście sałaty
Mały pomidor
Mały ogórek
Natką pietruszki
Szczypiorek
Koperek
Cebula czerwona
2 łyżki majonezu
Czosnek w proszku
Mąka,bułka tarta, jajko do panierowania
Olej
Rurki drobiowe z sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Każdy filet kroimy na pół, opruszamy przyprawami ,rozbijamy tłuczkiem. Rurki metalowe-takie na których pieczemy rurki z ciasta kruchego -owijamy papierem do pieczenia. Nawijamy na każdą płat z fileta. Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej .Smażymy na głębokim oleju na złoty kolor .Wyjmujemy rurki metalowe . Faszerujemy sałatką. Podajemy gorące lub zimne jako przystawkę.
Salatka:
Wszystkie składniki drobniutko kroimy ,dodajemy majonez ,czosnek .Można też dodać oregano .Mieszamy .
Komentarze