Rumowy Oliwci

0 (0 ocen)

  • 60 min

Wyśmienita uczta dla smakoszy ceniących rum.

  • 60 min

Składniki:

  • Masa Orzechowa:
    2 kostki masła
    3 jaja
    1 szklanka cukru pudru
    1 cukier waniliowy
    1 szklanka rumu
    1 i 1/2 szklanki orzechów krojonych.

Rumowy oliwci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt orzechowy.
    Pokrojone orzechy namoczyć w 1 szklance rumu przelać do zamkniętego naczynia np.słoika i zostawić na 24 godz.Masło utrzeć,dodając cukier waniliowy,cukier puder,całe jaja i na końcu orzechy moczone w rumie.Na biszkopt wyłożyć masę orzechową.

Porady

Wierzch posypać kakao lub startą czekoladą.

Komentarze

Podobne przepisy