Rumowe ciastka z bakaliami i czekoladą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Mięciutkie ciastka o smaku rumu, ze sporym dodatkiem bakalii i ciemnej czekolady. Wyśmienite do podania do popołudniowej kawy, na różnego rodzaju spotkania, czy po prostu do zajadania, gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 3 szklanki mąki pszennej
    2/3 szklanki cukru
    250 g miękkiego masła lub margaryny
    3 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    ½ - 1 łyżeczka aromatu rumowego
    400 g bakalii – mieszanki keksowej
    100 g czekolady deserowej 45% kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Keks Desery Ciastka Placki

Rumowe ciastka z bakaliami i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rumowe ciastka z bakaliami i czekoladą 1. Bakalie sparzyć i osączyć. Czekoladę drobno potłuc.
    Z mąki, cukru, masła/margaryny, jajek, proszku do pieczenia i aromatu zagnieść ciasto. Dołożyć bakalie i czekoladę - składniki dokładnie wmieszać w ciasto.
    Z masy uformować 25 kulek i ułożyć je w formie (29 x 39) wyścielonej papierem do pieczenia.
  • Rumowe ciastka z bakaliami i czekoladą 2. Piec ok. 40 min (180 st. C).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować