rumiane pieczarki smażone na suchej patelni

4.51 (164 ocen)

  • 15 min

Pyszne, aromatyczne i banalnie proste.

  • 15 min

Składniki:

  • ok. 30 dag świeżych jak najmniejszych kapeluszy pieczarek
    sól
    pieprz kolorowy
    ząbek czosnku
    łyżka masła

    szczypiorek lub natka pietruszki do posypania
Wystaw ocenę:

4.51 (164 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rumiane pieczarki smażone na suchej patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone pieczarki wrzucamy na gorącą suchą patelnię, dodajemy sól.
  • 2. Jak pieczarki się zrumienią dodajemy trochę masła i rozgnieciony ząbek czosnku i jeszcze chwilę dusimy. Na koniec doprawiamy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i posypujemy natką pietruszki lub szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować