Rulony z mięsem

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis idealny do wykorzystania w kilka dni po świętach (BN lub Wielkanocy), gdyż możemy do niego użyć pieczeń pozostałą ze świątecznego stołu. Świetnie smakować będzie z barszczem czerwonym instant lub zupą pieczarkową.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto na naleśniki:
    2 szkl. mąki,
    1 i 1/4 szkl. mleka,
    jajko,
    sól, pieprz,
    kilka kropel oleju do smażenia.

    Farsz:
    1/2 kg pieczonego schabu (lub innej pieczeni),
    3 łyżki koncentratu pomidorowego,
    puszka kukurydzy,
    pęczek szczypioru,
    2-3 ząbki czosnku,
    20 dag zółtego sera,
    sól, pieprz,
    olej do formy.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Rulony z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto na naleśniki 1. Składniki na ciasto miksujemy z 1/2 szkl. wody. Smażymy naleśniki (min. 8 sztuk).
  • 2. Schab kroimy w cienkie plastry, a następnie w drobną kostkę. Szczypior siekamy. Kukurydzę osączamy z zalewy. Koncentrat mieszamy z niewielką ilością wody, do uzyskania konsystencji gęstego sosu. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 3. Na niewielkiej ilości oleju smażymy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy pokrojoną pieczeń i chwilę podsmażamy. Kolejno dodajemy: rozcieńczony koncentrat, szczypior i kukurydzę. Chwilę smażymy i doprawiamy.
  • naleśniki 4. Na naleśnikach układamy odrobinę sera, smarujemy farszem i zwijamy w rulony. Układamy w wysmarowanym olejem naczyniu żarodoodpornym. Rulony posypujemy resztą sera. Zapiekamy 20 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować