Rulony z fasolki i szynki z gorgonzolą

0 (0 ocen)

  • 15 min

Przekąska na ciepło, lekka i dietetyczna.

  • 15 min

Składniki:

  • - fasolka szparagowa ok. 50 szt
    - 5 plastrów szynki szwarzwaldzkiej
    - 100 g sera Gorgonzola
    - papryka do dekoracji
    - oliwa
    Sos musztardowy:
    - 1 łyżeczka musztardy
    - 2 łyżki śmietany
    - 2 łyżki majonezu
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rulony z fasolki i szynki z gorgonzolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rulony z fasolki i szynki z gorgonzolą 1. - Z fasolki odciąć końcówki, wybrać możliwie najdłuższe i ugotować w osolonej wodzie.
    - Ser pokroić na 5 prostokątnych kawałków.
    - Wymieszać składniki sosu, doprawić.
    - Rozłożyć plaster szynki, na jednym końcu ułożyć 10 fasolek, do środka dać ser i zwinąć w rulon.
  • 2. - Naczynie do zapiekania posmarować oliwą, położyć roladki i posmarować je na wierzchu oliwą.
    - Zapiekać 15 minut w temp. 180 st.C.
    - Po upieczeniu polać z jednej strony sosem musztardowym, udekorować papryką.

Porady

Zamiast w szynkę można rulony zawijać w plastry boczku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować