Rulony z fasolki i szynki z gorgonzolą

  • wyświetlono: 306 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Przekąska na ciepło, lekka i dietetyczna.

Goszka
  • 15min

Składniki

- fasolka szparagowa ok. 50 szt
- 5 plastrów szynki szwarzwaldzkiej
- 100 g sera Gorgonzola
- papryka do dekoracji
- oliwa
Sos musztardowy:
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 łyżki śmietany
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Rulony z fasolki i szynki z gorgonzolą

  • Rulony z fasolki i szynki z gorgonzolą1. - Z fasolki odciąć końcówki, wybrać możliwie najdłuższe i ugotować w osolonej wodzie.
    - Ser pokroić na 5 prostokątnych kawałków.
    - Wymieszać składniki sosu, doprawić.
    - Rozłożyć plaster szynki, na jednym końcu ułożyć 10 fasolek, do środka dać ser i zwinąć w rulon.
  • 2. - Naczynie do zapiekania posmarować oliwą, położyć roladki i posmarować je na wierzchu oliwą.
    - Zapiekać 15 minut w temp. 180 st.C.
    - Po upieczeniu polać z jednej strony sosem musztardowym, udekorować papryką.

Porady

Zamiast w szynkę można rulony zawijać w plastry boczku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakifasolka szparagowarulonykonkurs_fantazja

Komentarze

Podobne przepisy

:)

Dodane przez: beciiaaa

Pieczarki faszerowane szynką i serami z piekarnika

Pyszne, soczyste pieczarki z piekarnika....

Kolorowa galareta

Dodane przez: kada

Kolorowa galareta z szynką, jajkiem i warzywami

Cudownie kolorowa, ułożona warstwami,...

image-022wbuo

Dodane przez: dominika_m

fasolka szparagowa z czosnkiem i natką pietruszki

potrawa jest bardzo lekka i pyszna

tost

Dodane przez: Klaudia0318

Tosty z serem i szynką z patelni

Pyszne tosty z patelni.

Przekąska z tortilli na zimno którą uwielbiają za równo dzieci jak i dorośli.

Dodane przez: Martyna1991

Zawijasy z tortilli z szynką i serem

Przekąska z tortilli na zimno którą...

Bruschetta z gorgonzolą

Dodane przez: PolskaGotuje

Bruschetta z gorgonzolą

Fantazja z bruschettą w tle

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE