Ruloniki z wędzonym tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Dziecinnie proste, a jednocześnie wykwintne przekąski z polędwicą z tuńczyka.

  • 15 min

Składniki:

  • ogórek wężowy
    pietruszka
    serek o smaku tzatziki, najlepiej domowy
    100 g wędzonej polędwicy z tuńczyka


    kolorowe wykałaczki

Ruloniki z wędzonym tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ogórka obieramy wzdłuż za pomocą obieraczki do warzyw. 1. Ogórka kroimy na cienkie podłużne plastry za pomocą obieraczki.
  • przygotowanie 2. Każdy plasterek ogórka posypujemy pietruszką, smarujemy serkiem, kładziemy cienko pokrojoną polędwicę z tuńczyka. Zwijamy w rulonik. Spinamy kolorową wykałaczką.

Porady

Aby zrobić domowy serek o smaku tzatziki należy wymieszać biały ser, z drobno poszatkowanym ogórkiem (posolonym i odciśniętym z soku), granulowanym czosnkiem, koperkiem, pieprzem kolorowym i odrobiną skórki z cytryny. Aby serek był kremowy, wszystkie składniki umieszczam w malakserze, dodaję trochę słodkiej śmietanki i miksuję do uzyskania kremowej konsystencji.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy