Ruloniki z szynki faszerowane pastą jejeczno-szpinakową

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ruloniki z szynki faszerowane pastą jejeczno-szpinakową to mój pomysł na wielknocne zdrowe danie. Pyszne, proste, efektowne.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 3 sztuki
    - szpinak (świeży/posiekany): 4 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz (czarny mielony): 1 szczypta
    - czubryca zielona (lub mieszanka ulubionych ziół): 1 szczypta
    - majonez (gęsty/dekoracyjny): 2 łyżki
    DO DEKORACJI::
    - majonez: 2 łyżki
    - koperek (świeży-gałązki): 3 sztuki
    - szynka krucha: 6 plastrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Ruloniki z szynki faszerowane pastą jejeczno-szpinakową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo ( 8 minut). Obrać, umyć, rozgnieść widelcem.
  • 2. Szpinak umyć w zimej wodzie, włożyć do sita, zanurzyć we wrzątku na 40-50 sekund ( blanszowanie). Przelać zimną wodą, osuszyć.
  • 3. Zblanszowany szpinak wymieszać z solą, pieprzem i czubrycą. Dodać jajka, majonez, wymieszać.
  • 4. Na plastrach szynki rozsmarować porcje farszu, zwijać ruloniki. Dekorować majonezem i gałązkami koperku. Posypać ziołami lub pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować