Ruloniki z bakłażana

  • wyświetlono: 92 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Bardzo latwy przepis na danie z baklazanem.

PolskaGotuje
  • 3 porcje
  • Łatwy

Składniki

- baklazan (duzy baklazan): 1 sztuka
- kapary: 3 łyżki
- pomidory krojone w puszce: 1 puszka
- mozzarella: 1 sztuka
- sól i pieprz: 1 szczypta

Sposób przygotowania przepisu:

Ruloniki z bakłażana

  • 1. Kroimy baklazana na podluzne plastry, ktore nastepnie grillujemy. Ja uzylam tefalowej plyty.
  • 2. Na kazdym z nich kladziemy lyzke pomidorow, kilka kaparow oraz plasterek (lub dwa) mozzarelli. Solimy.
  • 3. Baklazana zwijamy w rulonik, ktory "zamykamy" wykalaczka.
  • 4. Ruloniki pieczemy przez 15-20 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

latozimamozzarellapomidorwiosnawegetariańskiejesieńbaklazan

Komentarze

Podobne przepisy

image-0dm233a

Dodane przez: gotowanieiblogowanie

Kwiatki wielkanocne z białą kiełbasą

Banalnie prosta przekąska, która...

image-0le1cqt

Dodane przez: gotowanieiblogowanie

Jajka faszerowane wędzonym łososiem i rzeżuchą

Jajka na wielkanocnym stole to...

Ogóreczki twarogowe

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Ogórki nadziewane smakowym twarogiem

Smaczny, chrupiący ogórek podany...

image-1rvc3g3

Dodane przez: Ewelina Marcin

Koreczki caprese

Szybkie i łatwe w przygotowaniu...

Czerwona kapusta z papryką

Dodane przez: StaryZeszyt

Czerwona kapusta z papryką

Czerwona kapusta i orientalne curry...

Jajka w szynce parmeńskiej i sosie chrzanowym

Dodane przez: 2milutka

Jajka w szynce parmeńskiej i sosie chrzanowym

Bez jajek nie ma wielkanocnego...